sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Raceboard ja Formula Ranking kilpailut Porissa

 
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Porin Kallossa porilaisen purjehdusseura BSF:n järjestämissä Raceboardin ja Formulan ranking kilpailussa. Kylmä sää karkoitti kilpailijoita, joten paikalle saapui vain 11 formulistia ja 10 raceboardistia.



Aamulla tuuli 14 -17 m/s, joten kilpailun järjestäjä päätti turvallisuussyistä lykätä lähtöjä klo 15 asti. Tuolloin tuuli laski reilusti ja kaksi ensimmäistä lähtöä päästiin ajamaan 5-8 m/s tuulessa aallonmurtajan takana sisälahden puolella. 



Voitin molemmat lähdöt ja Daniel oli heti minun jälkeeni maalissa molemmissa lähdöissä. 9,5 purjeella pystyi ajamaan plaanissa koko kilpailun ajan. Benjamin ja Aleksandra joutuivat pumppaamaan lenssillä, kun he ajoivat 8,5illa. Aleksandran sijoitukset olivat 8. 9. ja Benjaminin 9. ja 7. . 



Kahden lähdön jälkeen kryssittiin aallonmurtajan suojiin pursiseuran satamaan. Heti, kun pääsimme rantaan, laskettiin AP-lippu alas. Kaikki eivät ehtineet edes rantaan saatika sitten nauttimaan välipalaa. Puolituntia ja uusi lähtö. 



Tuuli oli noussut 8 - 11 m/s. Aallonmurtajan välisestä aukosta tuli kovia puuskia. Kerrankin tuli vastatuuliosuudella niin kova puuska, että kaaduin ja jäin purjeen alle. Onneksi sain vesilähdön parissa sekunnissa. Pipo kylläkin jäi veteen. Tuulen noustua minun ja Danin haastajaksi nousi Karppisen Sami, joka ajoi todella hyvin vastatuuliosuudet, mutta lenssillä hän hävisi meille molemmille. 



Daniel voitti molemmat lähdöt ja minä olin toinen. Karppisen Sami oli 3. . Aleksandra suoriutui hienosti 8,5lla läpi molemmat lähdöt ollen viimeinen maaliintulija eli 8. ja 8. . Benjaminin rajat tulivat vastaan ja hän keskeytti ensimmäisen lähdön ja toiseen hän ei enää lähtenyt mukaan.

Tulokset ensimmäisen päivän jälkeen:

Raceboard:

Formula:




Huomenna jatkuu aamulla kilpailut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti