torstai 25. heinäkuuta 2013

Surffiviikko






Tällä viikolla on ollut Surffiviikko Yyterissä. Viikonloppuna alkanut kova pohjoistuuli sekoitti vesimassat niin, että vedenlämpötila on ollut alle 10 astetta.




Dani on treenannut yksin RSX:ää, ajanut Wavea ja slalomia siihen saakka kunnes tuli flunssa ja kova yskä. Pientä kuumettakin on ollut, joten nyt on pari päivää oltu pois vedestä ja otettu rauhallisesti.




Benjamin aloitti Formula uransa täällä ajamalla ensimmäistä kertaa pari päivää sitten Starboardin ProKids Formulalla ja Severnen 5,7 m2 Swatilla. Poika oli tosi tyytyväinen lautaansa ja jatkoi ajamistaan myös seuraavana päivänä samalla paketilla. Danikin aloitti 2008 samanlaisella laudalla Formula ajot. Suosittelen junnuille.




Eilen Benjamin treenasi Reiskaa 8,5 Severnen RB purjeella. "Kun muut eivät plaananneet, mä plaanasin", sanoi poika puhelimessa tyytyväisenä minulle.




Tässä kuvassa Benin treenikaveri Sevi Siljola. Painoeroa 50 kiloa.
(Beni on saanut Sevin polvilleen treenin jälkeen ;-) )





31.Hiidenveden Regatta





Järjestyksessään 31. Hiidenveden Regatta järjestettiin viime lauantaina.

Kipparikokous:


Ratapiirros:



Kilpailuun osallistui 15 kilpailijaa. Olosuhteet olivat hyvät tuulen ollessa pohjoisesta 3-10 m/s. Välineet olivat vapaat, mutta olimme päättäneet Sepon kanssa henkilökohtaisesti, ettemme käytä 9,5 isompia purjeita. Eikä olisi tarvinnutkaan. Puuskat olivat sen verran repiviä, että vastatuuliosuuksilla joutui työntämään maston ihan eteen trackerissä ja purjeen sekä alhaalta että takaa tosi kireelle.

Y-lippu ylhäällä / pelastusliivipakko:



Kilpailussa ajettiin kolme lähtöä, alkuun kryssi merkille, lenssi takaisin, kryssi ylämerkille ja slööri/lenssi venesataman taakse ja maaliin sivuvastaista. Voitin kaikki kolme lähtöä ja Seppo oli toinen, Gustav Sundell kolmas. Rata ja olosuhteet olivat haasteelliset, mutta mielenkiintoinen. Ensimmäisellä ja toisella kryssillä joutui taktikoimaan paljon, sillä pieni virhe aiheutti hetkessä minuutin tai kahden eron seuraavaan. Mutta myös kryssillä saavutettu etu saattoi huventua hetkessä lenssiosuudella. Minulla meni lähtöihin keskimäärin 31 minuuttia.

Seppo ja minä:


Minä ja Seppo ja Sundellin poika takana pokkaamassa 3.palkinnon:



Beni oli mukana kilpailuissa 7,5 purjeella. Ensimmäisessä lähdössä ennen starttia Seppo ajoi Benin päälle kaataen hänet veteen, jonka jälkeen alkoikin uiminen kovissa puuskissa. Hän pääsi starttaamaan, mutta purje kaatui uudestaan veteen, eikä pojan 48 kg elopaino riittänyt rikin hallintaan --> keskeytys. Seuraavaan kahteen starttiin hän pääsi mukaan ja oli tuloksissa kympin hujakoilla. Hän oli innoissaan, mutta samalla myös vihainen, kun köli ei meinannut toimia ja moni ajoi ohi...Benin loppusijoitus 12. (DNF jäi voimaan).




Kilpailun välissä oli HiiPun toimesta tarjolla grillattua makkaraa, pyttipannua, mehua, kahvia ja pullaa sekä kilpailun jälkeen odotti lämmin sauna. Hienoa vieraanvaraisuutta. Porukka viihtyi.

HiiPun lippu:



torstai 18. heinäkuuta 2013

Viikon yhteenveto

Daniel oli 5 päivää Eestin Lemmenrannassa eestiläisten surffiviikolla ja saapui Suomeen maanantaina. Manageritapaamisen jälkeen hän jatkoi matkaansa Sieravuoren lomakeskukseen, jossa oli yhteistyökumppanimme Jari Laakson järjestämä vesiurheilutapahtuma, jossa Navigare TV kuvasi suppailua, purjelautailua, purjehdusta jne. Dani opetti aloittelijoita kahtena päivänä ja opetuksen jälkeen nautti Pyhäjärven hyvistä olosuhteista slalomvälineillä Janne Rauhansuun kanssa.

Dani on tällä hetkellä jo Yyterissä ja tänään suoritti RSX treenit plaanattavissa olosuhteissa. Oli kryssinyt Herrainpäivien taakse ja sieltä Pollarin ohi ja tykittänyt slöörii ja lenssii alas Yyterin lahdelle. Oli ollut nautittavaa ajoa pojan kertoman mukaan.

Yyteriin on ennustettua upeita wavetuskelejä muutamaksi päiväksi. Lauantaina alkaa slalom rankingit ja Dani osallistuu kisoihin mukaan.

Minä taas olen Benin kanssa tällä viikolla kahteen otteeseen ollut Reiskatreeneissä. Eilen olimme Laajalahdella, jossa keli oli aika hyvä. Tuulta oli 4-9 m/s. Tänään taas oli HySurfin torstaikisojen vuoro. Erittäin hankalissa keleissä ajoimme lähdön, joka kesti 45 minuutista tuntiin. Beni ajoi ensimmäistä kertaa 8,5 llä, joka olikin liikaa ison saaren takana olevissa moukarimaisissa puuskissa. Minä taistelin taas alusta loppuun Sepon kanssa niin tiukasti, että saavuimme maaliin rinta rinnan emmekä osanneet sanoa kumpi oli ennen...joten tasapeli.

Lauantaina on HiiPun kisat Nummelassa. Välineet vapaat. Olemme Sepon kanssa päättäneet, ettemme käytä 9,5 m2:a isompia purjeita. Niillä mennään. Hyvää treeniä tiedossa.




perjantai 12. heinäkuuta 2013

RSX EM-lopputulokset




Olimme useamman päivän ilman nettiä, joten emme saaneet tietoa lopullisista tuloksista. Danin lopullinen sijoitus oli silver heatissä 22. eli kun siihen lisää Medal Racen 10 parasta ja sen jälkeen golden heatin seuraavat 25 parasta niin laskutoimitus antaa tulokseksi 10+25+22=57.sija / 79 kilpailijaa. Viimeiset heikkotuuliset lähdöt antoivat intoa treenata ja kisata lisää ja oppia uutta RSX:n hankalasta maailmasta. Curro oli oikeassa; ensimmäisen ja viimeisen lähdön välillä tapahtuu paljon kehitystä. Se piti paikkansa!

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Viimeinen kilpailupäivä Brestissä

Ajettiin pelkästään yksi lähtö Silver Heatissä ja Goldenissa kolme.

Dani veti tosi hienosti kevyessä kelissä. Oli pitkään 3-5 sijoilla, mutta viimeisellä lenssillä putosi muutaman sijan puuskaisen tuulen takia. Maalissa 9.

Hienoa kehitystä! Lopputuloksia emme ole vielä nähneet. Lähdemme ajamaan kohti Saksaa...lisää infoa tulee, kun saamme lisää tietoa.



4.kilpailupäivä Brestissä

Tänään aloitettiin taas Golden Fleetillä. Golden Fleetin porukatkin joutuivat odottamaan aika pitkään ennen kuin pääsivät vesille heikon tuulen takia.

Silver Fleetin ensimmäinen lähtö oli vasta puoli7n aikaan. Paljon varaslähtöjä ja yleisiä takaisinkutsuja ja kaiken lisäksi jotain lähtölippusähläilyjä, joiden takia lykkäysviiri nousi varmaan kesken lähtöproseduurin peräti kolme kertaa. Tuulta oli pääasiassa plaanattavien olosuhteiden verran eli 5 - 8 m/s.

Dani otti todella hyviä startteja. Ensimmäisessä lähdössä oli ensimmäisellä yläpoijulla peräti neljäs, alapoijulla 7. ja toisella yläpoijulla huonojen taktisten valintojen takia reilusti heikommin ja maalissa 17. .

Toisessa lähdössä hyvä startti taas ja vapaissa tuulissa. Mutta keskellä kilpailualuetta oleva kapea alaspäin työntävä laskuvesivirtaus aiheutti ongelmia. Se mitä vauhdissa voitettiin se virtauksissa / nousussa hävittiin. Maalissa 21. ja yhteistuloksissa Silverfleetin 22. ja kokonaiskilpailun 58. . Taakse jäi siis 20 kilpailijaa, joka on kehitystä verrattuna Hyeresin huhtikuun kisaan. Hienoa!!!

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kuvia Brestistä

Coach matkalla rata-alueelle mukanaan repussa tarvittavat välineet ja eväät sekä juomareppu:
















Punaiselle coach purjeelle "avoin ikkuna" RSX-fleetin keskellä:






Ale, Currito ja Dani kylmän surffisession jälkeen:



...ja pikkuveli mukana:












Friends:



3.kilpailupäivä Brestissä

Purjeet otettu varjoon polttavalta auringolta:




Heikkoa olematonta tuulta ja auringon paistetta. Lämmin päivä. Outo ilmiö Brestissä...





Tänään perjantaina ajoivat vain Golden Fleetin miehet ja naiset kaksi lähtöä. He joutuivat odottamaan lähtöjä 18.30 saakka. Silver Fleetille ilmoitettiin klo 17, ettei lähtöjä ajeta tänään.





Illalla suuntasimme samalle surffirannalle isomman porukan kanssa kuin eilen. Aurinko paistoi ja oli laskuveden aika. Paikka oli aivan eri näköinen kuin eilen.



Lauantaina Golden Fleet aloittaa taas ensimmäisenä ja Silver Fleet vasta klo 14 jälkeen.

Tässä Golden Fleet:



...ja Silver Fleet:





Eilen kerroin, että jury ilmoitti, että leikellyt maanliput pitää fiksata kuntoon; no tässä pari fiksattua lippua:








Tuuli oli "iholla" ryhmän kanssa tekemässä dokumenttia - tässä Tuuli opastaa Dania RSX:n saloihin:








Nousuvesi yllätti monet kilpailijat...meinasi lähteä laudat yksikseen merelle:







perjantai 5. heinäkuuta 2013

Vapaapäivä Brestissä

Tänään kolmantena kilpailupäivänä oli vapaa- eli lepopäivä. Kuusi lähtöä on ajettu ja näiden pohjalta porukat on jaettu Group 1een ja Group 2een eli Golden ja Silver Fleetiin. Dani jatkaa odotetusti Group 2ssä. Viimeiset kaksi lähtöä antoi jo toivoa tulevaisuutta ajatellen lähtösijoituksilla 21. ja 15. .





Kävimme puolen tunnin ajomatkan päässä lainelautailupaikassa. Lapset pääsivät testaamaan Curron kahta laikkaria. Laikkarit olivat niin pieni tilavuuksisia, ettei niillä päässyt helposti pystyyn. Kaikesta huolimatta he viihtyivät useamman tunnin vedessä. Minä olin kameran takana.








Iltapäivällä ja illalla oli RSX meeting, jossa keskusteltiin tulevista 2014 ja 2015 EM- ja MM-kilpailuista. Tuuli esitteli Helsingin ja HSK:n halukkuutta toimia vuoden 2014 EM-kisojen isäntinä. Toisena haastajana toimi Kyproksen Limassol. Lopuksi äänestettiin ja Helsingin ehdotus sai reilusti enemmän ääniä. 6.7. päätetään asia.








Presentaatioiden jälkeen oli coach meeting, jossa olin myös mukana. Meetingissä keskusteltiin RSX välineistä...pitäisikö tulevissa olympialaisissa kaikki välineet tulla järjestäjiltä vai olisiko hyvä, jos kilpailijat saisivat käyttää osia omista välineistään. Taas äänestettiin lopuksi, jonka äänestystuloksella on tuskin mitään merkitystä...Manu Messiaen esitteli uusia hiilikuitueviä, joita on jo nyt jaettu ranskalaisille testattavaksi. Hintaa uudelle Mark3 evälle tulee 290 euroa. Jokainen tarvitsee useamman evän. Curro katsoi ja vertasi paria esillä olevaa evää ja sanoi näidenkin olevan aivan erilaisia keskenään vaikka niiden pitäisi olla samanlaisia ja tasalaatuisia.

Täällähän otetaan kolme parasta kilpailijaa kustakin luokasta heti rantaan tultua välinetsekkauksiin. Kaikki välineet pitää tuoda telttaan tarkistettavaksi. Mitään ei saa olla muutettu. Ei edes lattoja saa teipata niiden heikoimmasta kohtaa. Sääntömuutosten takia Curron sisko Blanca sai 10 virhepistettä siitä, ettei hänellä ollut 5 metriä pitkää hinausnarua eikä pilliä mukana. Nämä ovat normaalisti Blancalla mukana pelastusliiveissä, mutta täällä ei ole ollut pelastusliivipakkoa, joka taas oli Hyeresissä. Huomiseksi kilpailijat joutuvat teippaamaan uudestaan oman maansa liput täydellisinä purjeeseen. Monet kilpailijat ovat leikanneet RSX purjeen kankaisen sauman kohdalta kapeasti teippiä pois, johon liimapinta ei tartu. Nyt tulikin yllättäen sanktiouhka. Huomenna pitäisi olla kaikilla täydellinen maanlippu purjeissa.

Joka aamu on podiumtilaisuus, jossa jaetaan edellisen päivän tulosten perusteella kolmelle parhaalle tietyn väriset liivit ja värikkäät pallotarrat purjeisiin. Jos ei ole paikalla podiumilla, tai myöhästyy, siitä sakotetaan 5llä pisteellä.

Perjantaina jatkuu kilpailutoiminta. Group 2n lähdöt alkavat rullaamaan klo 14. Aamupäivällä on Group 1 vuorossa.

Muutama kuva laikkarointipaikasta:




















Huomiset radat: