torstai 28. heinäkuuta 2011

SURF WEEK YYTERI 2011

2 x Grönqvist + 1 x Blinnikka:


Ensimmäistä kertaa koneella tällä viikolla...

Saavuimme maanantaina perinteiselle Yyterin Surffiviikolle. Kuinkahan mones kerta...ensimmäiset surffiviikot olivat varmaan jo 1980-luvulla...en tarkalleen muista milloin vietettiin ensimmäisiä...pitäisi katsoa vanhoja kuva-arkistoja. Se on ainakin varma, että useita vuosia ennen lapsiemme syntymää vietimme jo railakkaita surffiviikkoja ja Aleksandra on jo 18-v.... Meno on muuttunut aika paljon itsellä noista ajoista...ajan myötä rauhoittunut - hyvä näin!

Viikko on mennyt enimmäkseen heikossa tuulessa ja aurinkoisessa ilmassa. Olen opettanut Beniä ja tänään torstaina Aleksandraa. Keskiviikkona meillä oli Outoorin "maraton" - rantalähtö ja ajo Outoorin saareen ja sieltä tehtävänä rannalta pyöreän kiven haku ja paluu takaisin Yyterin rannalle ja surffikeskuksen tiskin ääreen juoksu. Lähdin leikkiin mukaan Formulalla ja 12,5:llä. Suurin osa ensimmäisestä osuudesta meni On-Off tilassa riippuen puuskien kovuudesta...enemmänkin Off-tilassa. Peltolan Antti yllätti Reiskalla ja ysipuolikkaalla ottaen reilun johdon ja toisena Toivosen Teron jonkin matkan päässä. Herrainpäivän niemenkärjen jälkeen vasta alkoi takaoikealta tulemaan puuskia, joissa pääsin plaaniin. Antti ja Tero suuntasivat saaren oikeaan kärkeen ja minä päätin vetää vasempaan reunaan, jossa on hiekkaranta ja vähemmän vedenalaisia kiviä. Muutama vuosi sitten ajoin samalle rannalle kuin Antti nyt ja tiesin hänellä olevan aivan varmasti ongelmia rannan lähellä olevien kivien kanssa. Etsin pienen pyöreän kiven ja nipun keltaisia kukkia tuliaisiksi Annelle (kilpailupäällikkö). Purje ylös ja samantien plaaniin. Anttikin oli jo lähtenyt liikkeelle. Plaanasin koko matkan välillä hetken pumpaten myötäaaltoon ja takaisin vastaiseen nostaen. Ensimmäinen osuus oli siis saarelle slööri ja nyt oli vastatuuliosuus takaisin maaliin. En päässyt yhdellä halssilla rantaan vaan jouduin ottamaan kaksi vendaa ennenkuin pääsin Yyterin matalalle hiekkarannalle ja Antti noin vajaan sadan metrin päässä. Antti pääsi Reiskalla yhdellä halssilla. Loppuun juoksu surffikeskuksen tiskille, jossa maali oli. Antti tuli maaliin 10 metrin päässä minusta. Anne palkitsi meidät pienillä kuohuviinipulloilla, jotka poksautimme samantien auki ja kuohuvat naamaan.

Ilokseni paluumatkalla havaitsin, että Beni oli lähtenyt kisaan mukaan ja pumppasi kuin hullu muiden kilpailijoiden seassa. Hänellä oli allaan Starboardin Startti ja Severnen Synergy 4,3 m2. Poika oli hakenut rannasta ison kiven, jonka oli laittanut shortsiensa taskuun ja paluumatkalle. Lähdin Beniä vastaan ja sieltähän poika tuli oranssi purje heiluen vastaan. Rantaan päästyä kova juoksu tiskille ja stemu pöytään. Poika oli suoriutunut varmaankin kautta aikojen nuorimpana kilpailijana leikkimielisestä Outoorin maratonista, joka oli kuitenkin hänelle ISO juttu!!! ...eikä kuitenkaan viimeisenä maaliintulijana! Beni palkittiin sen päivän "tsempparipalkinnolla" - Kiitos Anne!

Keskiviikko iltana kävimme tuulen noustua vetämässä erittäin hyvän Reiskatreenin Jonin kanssa Mäntysalon edessä. Lauta kulkee plaanattavissa olosuhteissa - erityisesti vastatuuleen. Alaspäin tultaessa Joni kulkee alemmas...mielenkiintoista!

Torstaina oli maatuulta, jolloin lähdin opettamaan Aleksandraan. Ale oli ensimmäistä kertaa uudella vanhalla Fanatic Catillä liikkeellä, johon hän oli todella tyytyväinen. Purjeena camberitön Severnen 7 m2 NCX. Hyvin tyttö ajoi!

Huomenna alkaa Formula ja Raceboard rankingit. Huomiseksi tiedossa hyvää tuulta!

Lisäilen kuvia sitten, kun olen saanut kuvat siirrettyä koneelle!

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Benin kanssa Sääksissä

Kiersimme Benin kanssa eilen perjantaina aurinkoisessa ja lämpimässä säässä Sääksin saaret surffaamalla pelkästään zimmarit ja trapetsiliivit päällä. Oli maatuuli, joka pyöri lähellä rantaa, mutta pidemmälle päästyämme tuli hyvää ja pitkää puuskaa. Saarten lähellä pystyi ajamaan täysin plaanissa Phantomilla ja ysipuolikkaalla, peräti takalenkeissä slöörillä. Beni veti hienosti omalla Startillaan ja 4,5 m2 Synergyn purjeella. Kaikki osuudet onnistuivat mainiosti, jiipit ja vastakäännökset menivät 100 %:sti...loppuun asti vedettynä. Trapetsissä hän veti pitkiä pätkiä. KRyssiä niin ylös, kun vaan Startin pienellä kölillä on mahdollista!

Hyvä päivä...tästä on hyvä jatkaa Yyterin surffiviikolla!!!

torstai 21. heinäkuuta 2011

Myytäviä purjelautailuvälineitä

Severne -09 NCX 7,0 ---> MYYTYMYYTYMYYTY
- camberitön tuulen kestävä Freeride purje
- TODELLA vähän käytetty
HINTA 290€
(tarvittaessa löytyy suositusmastoa, puomia, mastonjatketta...)


HIBERNA LUISTINKELKAN TERIÄ, käyttämättömiä tai vähän käytettyjä. Löytyy myös korkeampaa mallia!

- Starboard LWR Formula -11
- HINTA 750 EUROA



- Starboard Formula 162 -10
- HINTA 550 EUROA/> -->MYYTYMYYTYMYYTY!!!

- Starboard FLARE 88-litrainen Freestyle-lauta -08 tai -09 ---> MYYTYMYYTYMYYTY
- Erittäi hyvässä kunnossa
- HINTA 800 EUROA!!!

- Kuvan keltainen lauta:


- Starboard iSonic 94 ltr -10 900 euroa---->MYYTY!!!!


- 2 x Hiberna Edge luistinkelkkoja -10/-11 400 euroa--->MYYTY!!!



- Severne Renegade 4,5 m2 -08 150 euroa--->MYYTY!


- Severne Gator 3,7 m2 -09 200 euroa


- SLALOM PURJEITA:

- Severne CodeRed 6,5 m2 -09 350 euroa --> purjeella ajettu kesällä 2010 yli 30 solmua!!!---->MYYTY!!!



- Severne CodeRed 4,6 m2 -09 --> 250 euroa ---> EI ENÄÄ MYYNNISSÄ!!!



- Severne MicroWave 2,5 m2 --> 150 euroa. Hyvä purje myös junnuille.



Tiedustelut:

juha.blinnikka at elisanet.fi
0400 - 809595

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Tiistain Speed tulokset

(Klikkaa otsikkoa)

30,51 knots (2 second peak)= 56,505 km/h

Paljon on parantamisen varaa vielä. Flättipaikan etsintä jatkuu, mutta niinkuin Fin8Pete sanoi, että 32 solmua menee kuin itsestään, kun pääsee ajamaan kunnon tasaiseen veteen...uskon sen!

Tiistain välineet olivat:

- Starboard iSonic 121 -10
- Severne Overdrive 7,5 m2 -10
- Select 41 cm -evä

By the way...mulla on edelleen myynnissä kaksi todella vähän käytettyä Overdrive 7,5 m2 rikiä.

torstai 14. heinäkuuta 2011

Vuoden ensimmäiset slalomit ja speedit

Slalomkuva vuodelta 2009:


Tiistaina oli vuoden paras surffipäivä!!! Olimme Larussa Danin ja Timin kanssa. Tuulta oli jonkin verran yli 10 m/s, aurinko paistoi ja oli lämmin (vesi ja ilma). Dani oli Flarella ja 5,2 Swatilla ja minä laitoin iSonic 121 ja Severnen Overdrive 7,5 m2:n.

Jälleen kerran ensimmäisellä kerralla kaikki tuntui oudolta ja säädöt oli väärin. Muutaman kerran suosiolla ajoin Melkin rantaan, jossa säädin puomia alemmas, jalkalenkit kireämmälle, takaliikki kireämmälle, GPS:lle parempi paikka mastoon kiinni (pois käsivarresta)... Silmät eivät taas osanneet alkuun päästä vauhtiin mukaan...se on joka kerta pitkän (slalomlauta) tauon jälkeen. Reiskassa ajo on niin paljon rauhallisempaa, kun taas pienemmällä laudalla aallot ja maisemat vaihtuvat todella nopeaan ja päätöksentekokin liikkeiden suhteen on paljon paljon nopeampaa. Larussahan vesi on todella kuoppaista perunapeltoa, jossa ei ole mitään säännönmukaisuutta. Tämän päälle vielä veneiden aiheuttamat aallot, jotka sotkevat veden pintaa.

Heti ensimmäisillä epävarmoilla vedoilla GPS näytti vähän yli 30 solmua. Kun sain kaikki toimimaan, kryssin ensimmäisten saarien luokse etsimään flättiä paikkaa speedienkkojen yritykseen. Aikaa meni paljon, kun toisen puolen trapetsinarut eivät meinanneet tarrakiinnitysten takia pysyä paikallaan vaan kerta toisensa jälkeen paapuurin puolen narut irtosivat. Ei muuta kuin purje veteen ja yhä uudestaan ja uudestaan narut kiinni. Päätin muuten samalla, että minä en tule ajamaan ainakaan kisaa tarrakiinnitysnaruilla. Todella epäluotettavat, helppo ja nopea laittaa ja vaihtaa, mutta varmuus puuttuu eikä minun 80 kilon paino pitäisi olla liikaa niille vai oliko sittenkin yhdistettynä Larun kuoppaiseen aallokkoon?! Hawaijisaarten vieressä on iso paljas saari, jonka mantereen puolelle syntyi juuri ja juuri riittävän pitkä alue flättiä ja olen aika varma, että ainakin minun ennätys syntyi. Katsotaan tuloksia sitten, kun Dani saa siirrettyä ne koneelle ja K72:lle.

Parin tunnin speediajon jälkeen palasin takasin Larun ja Melkin väliselle alueelle, jonne oli saapunut yli 20 wave- ja freestylesurffaajaa. Melkin edessä kundit vetivät vaikka minkälaisia hyppyjä ja temppuja. Itse jatkoin vielä speediyrityksiä Melkin laiturin tuntumassa, johon syntyy myös flättipaikka, mutta joka ei ole riittävän pitkä 10 sec ajoon...kai?!

Olimme kaiken kaikkiaan 4 tuntia vesillä. Jalat vähän ruhjeilla muutamista katapulteista ja paljain jaloin ajamisesta. Polveen oli syntynyt pieni avohaava (?!) jossain tilanteessa, mutta kaiken kaikkiaan fiilis oli hyvä. Jiipit oli tietty ihan mummojiippejä näin ekaksi kertaa; pitäisi saada Danilta opastusta oikeanlaisen jiipin tekemiseen pikkulaudalla - pitäisi varmaan runnoa enemmän iSonicia kurviin. No, slalom on pelkästään huvia - minulle!

Katsotaan myöhemmin ne speedytulokset...

tiistai 12. heinäkuuta 2011

UUSI OPERAATIO

Aloitin eilen uuden pitkäkestoisen operaation, kun edellinen saatiin viikonloppuna tiettyyn välitavoitteeseen. Edellinen operaatio kesti 8 vuotta, kun saimme Danielin surffiuran siihen vaiheeseen, että hän voitti oman opettajansa kilpailuissa. Eilen lähdin nuorimman poikani Benjaminin (12-v.) kanssa yhdessä vesille harjoittelemaan Munkkiniemen Laajalahdelle, samoille vesille, joissa itsekkin opettelin pikkupoikana.

Beni aloittaa samanlaisilla välineillä, joilla Danikin aloitti aikoinaan eli Starboardin Startilla ja Synergyn 4,5 m2 koulupurjeella. Eilen Laajiksella oli 2-3 m/s tuulta. Olimme vesillä puoltoista tuntia ja harjoittelimme eri osuuksien ajamista ja oikeiden ajoasentojen hakemista. Starttihan ei nouse yhtä ylös vastatuuleen kuin Raceboard laudat, mutta hyvin sillä pystyy kryssimään. Harjoittelimme myös vastakäännösten oikeanlaista loppuunviemistä ja uuden halssin ottamista niin, ettei lauta käännöksen yhteydessä valu taaksepäin. Oikeanlainen pumppaaminen tuntuu myös sujuvan hyvin ja pienien aaltojen hyväksikäyttäminen myötä-ja sivutuulella. Myötätuulikäännökset ovat helppoja hänelle. Trapetsin käyttöä tulemme harjoittelemaan Yyterin surffiviikolla.

Tulevana viikonloppuna on Benin ensimmäiset kilpailut Nummelan Hiidenvedellä Hiidenvesi Regatassa. Tavoitteena on se, että hän pääsee ajamaan edes yhden lähdön läpi. Toivotaan helppoja kelejä.

Operaatiomme Benin kanssa alkoi siis vuonna 2011 ja katsotaan, milloin päästään samaan pisteeseen kuin Danin kanssa =))) ??!! 2019 (??!!) jolloin minä olen 53 vuotta. Jos nyt isänä pitäisi verrata poikia, niin Beni eroaa Danista enemmän analyyttisinä pohdiskelijana ja etukäteen suunnittelijana. Ääretön itsekriittisyys on molemmilla yhteinen ominaisuus. Dani on rämäpäisempi vekara ollut aina.

Pari kuvaa viime viikonlopun Puruveden kevyen tuulen Benin surffailuista:

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Puruvesi Race - lopputulokset



Sunnuntaina odoteltiin tuulen nousevan klo 14 asti, mutta mitään ei tapahtunut. Aamulla jatkunut totaalinen pläkä jatkui loppuun saakka, joten eilisen päivän kolmen lähdön tulokset jäivät voimaan. Nyt kävi niin, että sukupolven vaihdos on tapahtunut - poika voitti isänsä, mutta se tapahtui kaikista niukimmalla tavalla eli tasapisteillä. Kolmanneksi tuli minun jälkeeni pisteen erolla Heikki Reijonen, viime vuoden kisan voittaja.

Tulokset

Puruvesi Race on ollut aina hankala kisa minulle sen heikkotuulisuuden vuoksi. Jotkut lähdöt menevät ihan putkeen niinkuin lauantain kaksi ensimmäistä lähtöä, jotka voitin, mutta aina on joku lähtö, jossa porukkaa menee molemmin puolin ohi niin myös tänäkin vuonna. Kilpailijat tulivat kyselemään minulta lauantaina ja sunnuntaina, että "Et sitten ottanut tosissaan sitä viimeistä lähtöä...?" Ei se vaan niin ollut...kyllä otin niin tosissani, kun vaan voi ottaa!!! Olen analysoinut huonointa lähtöäni ja miettinyt mikä meni vikaan...jäädessäni neljänneksi ja melkein hävisin Esalle, Ristolle, Jounille...Piipariselle... Heti, kun taktiikalla ei ole suurta merkitystä, minun valttikorttini vähenevät. Viimeisessä lähdössä ajettiin pelkästään suoraan saarelle sivutuulta ja saaren kierron jälkeen sivutuulta takaisin. Tuulta n.0-1 m/s eikä yhtään vastatuulikäännöstä. Ainoastaan saaren toisella puolella yksi jiippi. Kaikki edelläni ja takana lähellä olevat kilpakumppanit olivat 60-70 kiloisia (Jouni taitaa olla vähän yli 70 kiloa?!) ja kun ei päästä plaaniin eikä pumppaaminenkaan tunnu liikuttavan lautaa yhtään kovempaan, ratkaisee lautavauhti ja se oli meistä kaikista huonoin. Näin se vaan oli!

Katsoin kaukaa takana viimeisellä osuudella Timin ja Danin etenemistä. Kundit jaksoivat pumpata ja heillä se näytti auttavan; pääsivät peräti trapetsiinkin roikkumaan. Timillä oli vaan isänsä liian lyhyet narut...

Timi, Dani ja Jami vuosimallia 2011:

Vuosimallia 2004:

Vuosimallia 2008:


Niin siinä vaan sitten vihdoin ja viimein kävi, että Dani nappasi ensimmäisen rankingvoiton Fanaticin Catillä ja Starboardin RB 9,5 m2:llä. Se tulee olemaan varmaan ikimuistoinen tapahtuma. Muistan itsekkin myös ensimmäisen ison voittoni kesällä 1982 eli samanikäisenä kuin Dani - Helsinki Open Windsurfing Festival. Sen jälkeen fiilikset kasvoivat treenata ja voittaa lisää!!! Eikä siihen fiilikseen väsy ikinä! Mitä tiukempaa kilpailua - sitä parempi maku siitä jää.


Yksin kilpaileminen ei ole mielekästä, joten ensi vuonna pitää katsoa nämä kilpailukuviot uudestaan. Nyt meitä oli 14 ysipuolikkaissa, joka on tämän vuoden ennätys ja kolme kilpailijaa päätti mennä vielä avoimeen luokkaan, joten enpä tiedä, millä sitä sitä ensi vuonna kilpailee...Ennen Yyterin 2012 MM-kilpailuja jatkan tiukkaa treeniä Raceboardilla ja sen jälkeen teen Team Managerin kanssa yhteenvedon jatkosta. Jos Raceboard kilpailijat haluavat boikotoida yhteiskilpailuja jonkin kumman syyn takia niin olkoon, minä en ala yksin kilpailemaan, siirryn vaikka formulaan ja otan siellä turpiin kokeneemmilta ja pidempään Formulaa ajaneilta kilpailjoilta. Saatte pitää luokkanne. Raceboard SM:t, EM:t ja MM:t kuuluvat kuitenkin jatkossakin kalenteriini, joten ette tule pääsemään minusta.

Puruvesi Race 2011 kolme parasta


Puruvesi Race 2010 kolme parasta

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Puruvesi Race - Raceboard Ranking



Heikossa tuulessa (0-3 m/s) ajettiin 28. Puruvesi Racen 1.kilpailupäivä Kesälahdella Itä-Suomessa. 2 ratalähtöä ja yksi saarenkierto oli päivän saldo. 14 kilpailijaa oli 9.5 luokassa ja 3 avoimessa.

Ysipuolikkaat ja Avoin luokka lähetettiin samaan aikaan joka aiheutti päänvaivaa lähdön hetkellä ja heti lähdön jälkeen. 12.5:t ja pyöreäpohjaiset veivät piakkoin kaiken tuulen heti startin jälkeen.

3 lähdöstä voitin 2 ensimmäistä ennen seuraavina maaliin tulleita Dania ja Hessua. Viimeisessä lähdössä mut jätettiin neljänneksi. Ekan päivän jälkeen olemme Danin kaa samoilla pisteillä 1. ja 2. . Hessu tulee pisteen päässä meistä ja Timi seuraavana. Dani voitti viimeisessä lähdössä mua Paljon! Saarenkierrossa ajettiin vain slööriä ja styyrpuurin slööri ei luistanu ollenkaan n.1 m/s pläkässä.

Huomenna jatketaan..Nyt nukkuu..

torstai 7. heinäkuuta 2011

Raceboard ja Formula Ranking Hangon regatassa



Kuvat Tuuli Petäjän FIN-1 Albumi


Lauantaina ajettiin Hangon Tulliniemessä Raceboardluokassa 4 lähtöä ja Formulaluokassa 3 lähtöä. Minä ajoin Reiskaa ja Dani Formulaa. Tuuliolosuhteet olivat 3-7 m/s ja hetkittäin pääsi alaspäinkin ajettaessa takalenkkeihin.

Kuvat Jukka Laupiainen:

Voitin kaikki 4 lähtöä. Radan kiertämiseen kului kolmessa lähdössä 26 minuuttia ja kerran 30 minuuttia. Toisen ja kolmannen sijan jakoivat Nurmen Mikko ja Männistön Kale. Mukana olivat myös Tuuli Petäjä valmentajansa Curro Manchon ja 17-vuotiaan espanjalaisen pumppukone Santi Arteaca Penen kanssa. He ajoivat RS:X:illä ja tämä oli heille "treeniohjelman mukaista harjoittelua". RS:X:n vauhti on paljon paljon hitaampi kevyissä tuulissa kaikilla osuuksilla. Ko.laudalla voi pärjätä ainoastaan kovalla tuulella, jolloin lautaa ajetaan köli sisällä.




Dani ajoi hyvän sarjan 6., 4. ja 4.. Hänellä oli tiukkaa Joelin kanssa, joka ajoi kahdessa lähdössä kolmanneksi. Junnut kyykyttivät Mr.Formulaa Markus Huhtista kahdessa lähdössä. Erityisesti alaspäin ajettaessa vähän yli 60 kiloiset junnut menivät menojaan ja Markusta alemmaksi. Dani kehui jälleen kerran uutta Severnen Reflex II:n 11 neliöistä purjetta. Ongelmana on vain liian kapea Maui Sailsin puomi. Purje ei pääse kunnolla avautumaan lenssi- ja slööriosuuksilla vaan se makaa puomia vasten ja "pursuu" yli. Puomin pitäisi olla leveämpi.

Kilpailijamäärät eivät taaskaan päätä huimaa. Raceboardissa ainoastaan 9 kilpailijaa ja Formuloissa 12. Tämä pistää miettimään kilpailemisen mielekkyyttä. Voitin seuraavana olevaa Raceboard kilpailijaa useammassa lähdössä 2-3 minuuttia. Rääkkäsin kuitenkin itseäni rajulla pumppaamisella aina, kun siihen oli mahdollisuus. Pitää muistaa, että MM:t ovat puolentoista kuukauden kuluttua ja siellä ei tule olemaan helppoa.

Sunnuntaina päästiin ajamaan ainoastaan yksi lähtö Raceboardissa heikon tuulen takia. Kale antoikin kovan vastuksen minulle. Pääsin hänen ohitsensa vasta viimeisellä myötätuuliosuudella.



Tulokset:

Hanko 02.07.-03.07.2011

Formula:

Sija Numero Nimi Seura Sarja Välineet Pisteet Summa 1 2 3


1. FIN-312 Anders Smeds SURFING MASTER Jp Formula / Neilpryde * 12,0 / 10.7 / 9.8 4 4 2 1 1


2. FIN-133 Samuli Järvinen BSF OVERALL Starboard / Neilpryde * 12,0 / 10,7 / 9,8 5 5 1 2 2


3. FIN-2 Joel Grönqvist
YOUTH Starboard / North Warp * 12,0 / 9,5 / 8,6 13 13 7 3 3


4. FIN-10 Markus Huhtinen JPS MASTER Exocet / Pryde * 12 / 10.7 / 13 13 3 5 5


5. FIN-5 Daniel Blinnikka HYSURF YOUTH Starboard / Severne * 11,0 / 9,7 / 7,5 14 14 6 4 4


6. FIN-46 Oskari Pääkkönen PWR OVERALL Starboard / Gaastra * 12,0 / 11,0 / 10,0 17 17 4 7 6


7. FIN-13 Marianne Kaplas
WOMEN Cat / Severne * 8,5 / 7,8 / 7 19 19 5 6 8


8. FIN-196 Lasse Uronen
MASTER Lorch / Tushingham * 12,2 / 10 / 7,5 23 23 8 8 7


9. FIN-30 Maija Hakala
WOMEN Starboard / Pryde * 10,7 / 9,5 / 8,6 31 31 13/DNF 9 9


10. FIN-999 Ari Oksa TWC OVERALL Gaastra / Gaastra * 12,0 / 11,0 / 10 36 36 13/DNF 10 13/DNF


11. FIN-998 Nina Honkala TWC WOMEN Starboard / Gaastra * 10,0 / 8,5 / 7,6 39 39 13/DNF 13/DNF 13/DNS


11. FIN-53 Jukka Laupiainen
MASTER Starboard / Gaastra * 12,0 / 10,0 / 8,4 39 39 13/DNS 13/DNF 13/DNS

Raceboard:

Sija Numero Nimi Seura Sarja Vålineet Pisteet Summa 1 2 3 4 5

1. FIN-6 Juha Blinnikka PWR OVERALL Starboard / Severne * 9,5 / 9,5 / 11 4 5 1 1 1 1 1



2. FIN-50 Kalevi Männistö LRPS MASTER Mistral / Tushingham * 9,5 / 9,5 / 8,5 9 12 2 3 3 2 2

3. FIN-40 Mikko Nurmi * / / 10 13 3 2 2 3 3

4. SVK-21 Barbora Kubin WOMEN * / / 18 28 6 4 4 4 10/DNS

5. FIN-1 Tuuli Petäjä HSK WOMEN Starboard / Severne * 11,00 / 8,5 / 19 25 4 5 6 5 5

6. FIN-1XX Santi Arteaca Pene YOUTH * / / 20 30 5 6 5 10/DNS 4

7. FIN-220 Risto Kontturi 27 35 7 8 7 6 7

8. FIN-1X Curro Manchon * / / 31 41 10/DNS 7 8 10/DNS 6

9. FIN-50X Ari Männistö LRPS Starboard Formula / Neilpryde * 9,8 / 9.0 / 8.3 37 47 8 9 10/DNS 10/DNS 10/DNS