sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

SURF WEEK 2010

Yyterin Surffiviikko sai avauksensa lauantaina Rautio Sports Slalom Cupilla. Kahden päivän jälkeen ei olla ajettu yhtään virallista lähtöä puuskaisen maatuulen takia. Tuuli on vaihdellut 3 metristä 10 metriin sekunnissa. Daniel on meidän perheestä ainoana surffarina ollut kilpailussa mukana. Hän on ollut kaikesta huolimatta monta tuntia molempina päivinä (la-su) vesillä Starboardin iSonic 121:llä ja CodeRed 8,8:llä. Lauantaina ajettiin yksi Fun-lähtö, jonka Dani voitti ja NaaliFin-3 oli toinen. Radan ajoon meni 18 minuuttia, kolme kahdeksikko kierrosta, muutama vastakäännös ja aika paljon paikallaan seisomista ja välillä tosi kovaa plaania... ;-). Kilpailussa on mukana 13 kilpailijaa ja kaikki slalom luokassa...ihan hyvä määrä!!! Huomenna maanantaina on varapäivä slalom kilpailulle.

Surffiviikko on alkanut perinteisesti kivalla yhdessäololla. Perheet lapsineen kokoontuvat yhteen ja käyvät läpi viimeisen vuoden tapahtumat. Iltaisin istutaan pitkään surffikeskuksen terassilla ja pidetään hauskaa yhdessä.

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Viimeisen viikon kävijät

Aika tasaista on ollut kävijämäärät:


Auto lastattu (10 lautaa, 20 rikiä ja pari pyörää) ja huomenaamulla lähdemme kohti Yyteriä. Viikonloppuna on vuorossa Rautio Slalom Cup Yyterin osakilpailu. Näillä näkymin vain Daniel osallistuu kilpailuihin sillä meidän kaksi slalom lautaa ei riitä meillä kahdelle (94 ja 121 litraiset iSonicit). Jos on kevyt keli, niin meidän molempien pitäisi ajaa isoimmalla laudalla, mutta jos on kova tuuli, on lautajako helpompi, pienempi lauta Danille ja isompi minulle. Ajatella, että kyydissämme olevat kymmenen lautaa ei ole riittävä määrä... Dani saa valita laudat ensisijaisesti.

Nyt bastuun ja nukkumaan...aamulla aikainen herätys!

Surffia Tuusulanmerellä

Merellä vain pari metriä sekunnissa tuulta ja kun mentiin kehä III:n pohjoispuolelle oli tuulta yli 10 m/s. Suuntasimme Danin kanssa Fordin nokan kohti Tuusulan Gardajärveä. Upea järven suuntainen (etelä?!) tuuli puhalsi parhaimmillaan noin 8-10 m/s. Otimme astetta suuremmat purjeet kuin Larun Speed sessioissa. Danille minun käyttämäni 6,5 codered ja minulle 7,5 codered. Tuulihan oli kuitenkin aika puuskainen, mutta suurimman osan ajasta olimme plaanissa. Noin kaksi tuntia ajoimme edestakaisin treenaten jiippejä ja kovissa puuskissa yritimme saada nopeusennätyksiä. Dani saikin oman ennnätyksensä, joka löytyy täältä:

http://www.ka72.com/TrackRecalc.aspx?fid=6487

Minun speedit täältä:

http://www.ka72.com/TrackRecalc.aspx?fid=6488

Meillä ei ollut kuin 0,03 knotsia eroa 2 sec huipuissa. Poika sai heti lisää puhtia, kun isompi purje otettiin käyttöön.

keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Huilia ja vieroitusongelmia

Kahden hyvän surffipäivän jälkeen pakollista huilia ja normiasioiden hoitamisia. Merellä heikkoa tuulta, mutta sisämaassa merituuliefekti puhalteli 10 m/s paikkeilla. Oudolta tuntui olla menemättä vesille...molemmat kärsimme vieroitusoireista..."lähdetään - eikä lähdetä - mitä jos mentäis kuitenkin..." Onneksi tuuli heikkeni kuitenkin sisämaassakin.

Meillä perhe on lähtökuopissa kohti Yyteriä...surffiviikko alkaa tulevana viikonloppuna. Alkaako se Slalom Cupilla vai ei...se nähdään viikonloppuna! Maanantai on vielä varapäivä.

Liityimme eilen Laineen Jarin suosittelemaan maiden väliseen GPS Speed Challenge kisaan mukaan:

http://gpsteamchallenge.com.au/

ja joukkueemme on:

http://gpsteamchallenge.com.au/team/view/55

Another Day in Paradise - in Finland

Toinen päivä putkeen Larussa ja todella upeissa keleissä. Lähdin samoilla välineillä kuin eilen ja alkuun tuntui taas jonkin aikaan "vaikealta", kunnes oikeat puomin korkeudet ja säädöt löysivät paikkansa. Eilisen jäljiltä olivat jalkapöydät ja varpaat aivan auki, kun olin vedellyt paljaalla. Nilkatkin tuntuivat aroilta, kun vesi roiskui niihin.

Dani lähti liikkeelle Severnen 5,1 m2 Reflexillä, mutta muutaman siivun jälkeen totesi purjeen olevan liian pienen --> rantaan vaihtamaan 5,6 m2 CodeRediin. Sillä aikaa surffasin Melsteniin. Muutama kryssisiivu Lauttasaaren edustalla ja sitten yhdellä slöörillä Hawaiji saarten ohi Melstenin lahdelle. En vetänyt rantaan saakka, koska tuuli oli niin reikäistä. Kävin heittämässä yhdet jiipit lahdella ja painuin takaisin Larun seljälle, jossa tuuli oli paljon paljon parempaa.

Melkin pohjoiskärjessä tuuli kaikista parhaiten ja siinä flätillä vedin moneen kertaan uusia enkkoja gepsiin. Loppujen lopuksi vajaan neljän tunnin ajon jälkeen Gepsi näytti 2 sec huipuksi 30,55 knotsia ja 5 x 10 sec paras keskiarvo 28,9 knotsia, jolla menen Nenosen Petterin jälkeen Speed Challenge kilpailuissa toistaiseksi 3.sijalle. Illalla 2 sec huipputulos KA72 -sivustojen tarkistuksessa laski 30,17 solmuun. http://www.ka72.com/TrackRecalc.aspx?fid=6460 - Katso myös Google Earth samalta sivulta, jossa näkyy minun ajamani reitti. Hyvin muuten näkyy paikat, joissa vedin lipat. Tarkka laite!

Danin 2 sec huiput olivat 26,24 knotsia ja paras keskiarvo 2 x 10 sec 23,06 knotsia. Sanoi, ettei ollut ollenkaan tyytyväinen vauhtiin. Harjoitteli enemmän jiippejä; lyhyitä siivuja ja paljon jiippejä. Harjoituskaverina oli Tuuli Petäjä.

Eilen minulla oli Gepsi vesitiiviissä pussissa maston ympärillä. Se vaan ei pysynyt paikallaan ja hyppi ja hakkasi itseään mastoon, purjeeseen ja puomiin, joten ei hyvä. Tänään päätin käyttää Karlemon Tompan antamaan vinkkiä, jolla Gepsi voidaan saada vedenpitäväksi ja ranteeseen kiinni sen alkuperäisellä ei-vesitiiviissä rannekotelossa. Menin siis Larun Shellille, tankkasin auton ja menin myymälään sisään tiskille. Kysyin nuorelta kassaneidiltä: "Onks kumeja?", johon hän vastasi: "Mitä kumeja - pyyhekumeja?!" "Hö-eiku Kondoomeita!" "Joo-tuolla takahyllyllä oven vieressä!" Menin hyllyn eteen ja katsoin halvimman mahdollisen paketin. En kiinnittänyt huomiota muuhun kuin hintaan, nystyrät, koko ja väriskaala jäi sivuseikaksi. Menin kassalle ja heitin spärdäripaketin tytön eteen. Hän naureskeli ja sanoi: "Valitsit parhaimmat kumit - nää on hyviä...!" tyttö sanoi. Jaahas...yrittääkö se nolata minua vai avoimesti kertoa omista kokemuksistaan...nähtävästi viimeinen vaihtoehto oli se oikea. "Onko näin, onko kokemuksia?" "On - nää on parhaimmat!" Hymyilin ja päätin heittää vastapallon: "No hyvä, näillä sitten vedetään vedenpitävästi hyviä speedejä ja enkkoja!" Tyttö meni ihan hoomoilaseksi..."Siis mitä?" "Joo-tämä kumi on tarkoitus laittaa gepsin ympärille ja gepsi ranteeseen ja sitten purjelaudalla täysiä, mutta hei - kiitos kuitenkin myös valistuksesta - siitä sun kokemuksesta!" Menipä tyttö noloksi...minä vaan myhäilin...pientä tilannekomiikkaa =))))) .
Suojaa myös Gepsin päällä:


Vesillä edelleen oli ongelmia takimmaisen jalan laittamisessa takalenkkiin...en ymmärrä, miten noin yksinkertainen asia voi olla niin hankala. Aina kantapää osuu veteen aiheuttaen vauhdin hiljentymisen ja pahimmassa tapauksessa turvalleen lentämisen. Mä liimaan kohta takalenkkeihin karvoja niin eiköhän ala takajalka liukumaan ihan vaan niinkuin aivan vahingossa sisään..."ihan pikkasen vaan..." -kele!

Nyt nukkumaan. Huomenna parit kuvat Gepsipaketista ja siitä toisesta vaihtoehdosta...mun vaihtoehdosta! ;-)

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Larun unelmakeli

En muuten ole ikinä ajanut Suomessa niin lämpimässä vedessä kuin tänään ja vielä merellä!!! Päällä Mysticin luolamiesasu ja lycra - eikä tullut kylmä, vaikka olimme putkeen vesillä vajaa 5 tuntia.

Lähdimme Larun kärjestä. Minä iSonic 121 ja CodeRed 6,5 m2, Dani iSonic 94 ja CodeRed 5,6 m2 ja Lare iSonic 122 ja Overdrive 6 m2. Tuulta oli 8 - 12 m/s. Olin ensimmäistä kertaa tänä vuonna slalom välineillä Suomessa. Alkuun ihan selvästi hannasi päästellä täysillä, koska lauta ei ollut tuttu minulle. Yhdet hyvät katapultit heitin etukautta - onneksi en ollut trapetsissa kiinni. Hitto, kun joskus joku kuvaaja pääsisi kuvaamaan näitä hienoja ilmalentoja...ilman lautaa..."kuinka surffaajasta tuli matkustaja" ;-). Tuntien karttuessa vesillä kasvoi itsevarmuus lautaan ja rikiin. Enää ei tarvinnut päästellä takakädellä ylimääräisiä speedejä pois vaan puristi kovempaa rikiä itseensä päin ja nokkaa alaspäin kovimmissa puuskissa.

Meillä kaikilla oli GPS mukana, josta oli hyvä seurata enkkojen kehittymistä. Melkin edustalla olevalla pienellä ja kapealla flättipaikalla sain 30 solmua rikki, joka kuitenkin koneelle liitettäessä muuttui 29,88 solmuksi / 2 sec huiput ja 5x10 sec keskiarvo 29,53 (muistaakseni), jolla menen Suomi-listan neljänneksi. Danin huiput olivat vähän yli 26 solmua 2 seccaa ja 25,3 5x10 sec.

Olipa hienoa ajaa pitkästä aikaa slalomia ja speediä ja ensimmäistä kertaa kunnon välineillä. Kyllä iSonic on mahtava lauta. Jiipit olivat vielä "mummojiippejä", kun jalat eivät meinaa saksata tarpeeksi ajoissa uuteen menosuuntaan ja minun ikuinen "takimmaisen jalan kompleksi" näyttää vaivaavan edelleen - en meinaa saada takimmaista jalkaa helposti takalenkkiin vaan se yrittää aina osuu veteen, joka ei ole hyvä juttu. Se on pienestä kiinni ja se pieni juttu on Treeni ja toistot. Näillä välineillä en yrittänytkään kertaakaan hypyttää lautaa.

Kelit jatkuvat huomenna ja silloin lähdetään rikkomaan 30 solmun rajaa. By the way...heräsi epäillys, ettei Raceboardilla sittenkään rikotakaan maagista 30 solmun rajaa. En usko, että PG olisi sitä tehnyt, vaikka niin väittää...on se vaan niin kova vauhti. Niinkuin Markus Setä sanoo: "Tulokset muidenkin nähtäväksi niin sitten uskotaan!"

Toivotaan, että joku olisi saanut kuvattua Larusessiosta kuvia...meillä ei ollut kunnon kameraa edes mukana. Pari rantakuvaa, mutta ne liitetään myöhemmin.

Vähän tärähtänyt kuva, mutta niin oli kuvattavatkin 5 tunnin ajon jälkeen - väsyneitä mutta onnellisia:
Dani ja Lare:
Mun paketti - TOIMII!!! :
Danin paketti:

sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

HiiPun jälkeinen treeni

Aamulla Danin FOD-Formula pääsi uuteen kotiin. Uusi lautailija myhäili onnesta päästyään ensimmäistä kertaa kunnon laudan päälle. Hänen aikaisempi F2-Formula painoi 14 kiloa imettyään vettä kiduksiinsa.

Korjasin eilisen päivän HiiPu kisan ongelmat laudassa ja rikissä. Nyt kulki kuin unelma noin 3 m/s tuulessa Davidsson ja 12,5 m2 Melstenissä. Dani ja Lare lähtivät formuloilla, mutta pääsivät vain muutaman kerran plaaniin.

Ongelmaratkaisuista huomenna...

lauantai 17. heinäkuuta 2010

28.HiiPu Regatta

Eilisestä plaanitreenistä ei ollut kyllä yhtään hyötyä tämän päivän kilpailuissa Nummelan Hiidenvedellä. Vuodesta toiseen HiiPun kilpailuista on puuttunut yksi tärkeä elementti - TUULI!

Minun ja Sepon kisakoneisto:

Otin aamulla varmuuden vuoksi autoni katolle -80-luvun alun pyöreäpohjaisen DIV II:n Davidssonin. Toivoin, ettei sitä tarvitsisi käyttää, mutta kuinkas kävikään...kilpailupaikalle alkoi valua enemmänkin "tukinpäällä" seisovia surffaajia. Ei muuta kuin lauta katolta pois ja isointa mahdollista purjetta kehiin. En ollut kertaakaan aikaisemmin rikannut Severnen CodeRed 12,5 m2 pyöreäpohjaiseen lautaan. Tämä oli sen tasoinen kilpailu, että täällä kannattaisi testata uusia juttuja; ei haittaa vaikkei toimisi. Yllätys oli suuri, kun lähdettyäni muita aikaisemmin vesille testaamaan paketin toimivuutta, huomasin, ettei 30' trapetsinarut ylettyneet lähellekään minun trapetsikoukkua - puoli metriä jäi vielä etäisyyttä vaikka puomi oli niin alhaalla kuin vaan mahdollista. Lähtöveneelle heitin trapetsiliivit ihan suosiolla ennen ensimmäistä starttia sillä tiellähän ne olisivat vain.

Dani rikasi normireiskakalustonsa eli Fanaticin Catin ja 9,5 m2 Starboardin Raceboard purjeen. 1.startti ja tuulta alle 1 m/s, joka vielä kääntyili vähän väliä. Dani ja Seppo (Lechner DIV II + Neil Pryden 12,5 m2 vuodelta 2004) ottivat johdon aika nopeasti. Vaikka ajoin heidän lähellä ensimmäisellä kryssiosuudella oli heidän nousukulmansa aivan toinen kuin minulla. Pyrin roikkumaan kroppa pitkällä ja alhaalla kädet suorana, jolloin lautaan sai lisää vauhtia ja helpommin kantilleen. Ylämerkillä olin Sepon jälkeen 2., mutta hän jätti minua lenssillä joka vedolla. Seppo löysi hyvän rytmin pumppaamiseensa. Maalissa Seppo 1. ja minä 2., Dani 3..

Toiseen lähtöön laitoin toiselle puolelle puomiin pitkät itsetekemät trapetsinarut ja toiselle puolelle sidontaliinan. Toinen lähtö olikin tiukempi kryssiosuudella. Kolistelimme Sepon kanssa kylki kyljessä kiinni ja kääntyilimme tuulen käännösten mukaan. Olimme ylämerkillä miltein samaan aikaan, mutta taas Seppo meni menojaan lenssillä - ei voinut mitään! Maalissa sama järjestys paitsi, että Esa tuli maaliin kolmantena ja Dani neljäntenä. Jouni luovutti ja keskeytti, kun ei saanut Phantomiaan liikkumaan mielensä mukaan.

Lähtöjen välillä järjestävän seuran puolesta oli ruokaa, joten safkatauko. Ruoan jälkeen kolmas ja viimeinen lähtö. Kryssillä pientä puuskaa, jossa pääsin trapetsiin roikkumaan. Seppohan jäi minulle, joka oli yllätys; purjehan toimi sittenkin, kun alkoi tuulemaan 2-3 m/s. Ylämerkillä hyvä johto, pelkäsin kylläkin lenssiosuutta, sillä tiesin Sepon olevan parhaimmillaan pläkässä ja nimenomaan lenssillä. Olimme kuitenkin eri "puuskissa" ja hän ei saanut minua kiinni. Sain lähtövoiton, Seppo toinen ja Dani 3. ja Riston poika Tuomas 4. ennen Esaa ja DIV II ja Jumbon 10,7:aa (tai jotain sellaista). Lähtö oli viimeinen ja sauna odotti. Olimme aivan hiestä märkiä, kun lämpötila lähenteli kolmeakymmentä astetta. Palkintojenjaossa porukat.

Kilpailun kolme parasta:


Seppohan se voitti ja minä olin toinen ja Dani kolmas. Dani tekee tuloaan...se on nyt tosiasia, vaikkakin eräs herra ruokapöydässä kovasti muistutteli Dania, kuinka hän joutui karvaasti kokemaan kuinka kovia uimareita (!!!) ja melojia hänen poikansa olivat muutama vuotta sitten samoissa kisoissa ja pläkässä meloivat purje alhaalla maaliin ennen häntä. Minä opetan lapseni rehellisyyteen ja sääntöjen noudattamiseen enkä vilpillisyyteen. Hänen "meloja"-lapsensa kylläkin diskattiin...sen hän kylläkin unohti mainita. Ai niin...ko.herra hinattiin viimeisessä lähdössä rantaan tänään. Ja myöhemmin chätissä jurnutus:

"Tosi toimivaa kalustoa! Onneksi joka surfkauppa on pullollaan noita II-divarin kanootteja, joten odotan oikeaa ostoryntäystä vesivälineurheilukauppaan! Niile muille, jotka haluaisivat pysyä pläkällä samassa kisassa "avoimen" luokan kanssa eivätkä pääse ostoksille, suosittelen laihdutuskuuria n. 45kg:n kieppeille.
Olin näköjään ainoa 9,5m2:n purjeella lillutteleva Danin lisäksi, ja vastaisuudessa, jos kisaan on otettava enemmän kuin kaksi purjetta ja yksi lauta, aion minäkin olla töissä, siellä saa otsa hiessä raatamisesta sentään palkan. Niin tai eihän Hessulla kyllä raatamisesta hiki tullut, vaan auringossa vaatteet päällä makaamisesta..."

Voinen sanoa, ettei porukalla tule sinua ikävä, jos päätät vihdoinkin toteuttaa uhkauksesi. Muut tulevat kilpailemaan, koska haluavat sitä tehdä. Jos sinua ei kiinnosta, jätä radat niille, jotka haluavat siellä olla.

Muutenkin olen ihmetellyt viimeisen kahden vuoden aikana, miksi purjelautakilpailuihin on "pesiytynyt" kestokiukuttelelijoita (=KK), joilla mikään ei ole hyvin. Eräät haluaisivat muuttaa peruspurjehdussääntöjä, koska ne ovat niiiin "unfair for them!" Toiset taas urputtavat kilpailuista ja lopputuloksista, vaikka eivät edes ole olleet lähelläkään kilpailupaikkaa kilpailuaikana. Sanon teille urputtajat: Jättäkää kilpailut niille, jotka haluavat kilpailla ja tehkää jotain muuta. Teette itsenne vain naurunalaiseksi muiden silmissä!

Ai niin...olen perhanan ylpeä pojastani, joka pelaa rehellisesti ja puhtain arvoin! Kiitos, että saatoit minut uudestaan tämän lajin pariin 7 vuoden paussin jälkeen!!! <3 Muille: Tämä on vapaaehtoista!

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Helteisen viikon plaanipäivä


Pääsimme vihdoin taas itse asiaan eli vesille surffaa. Dani oli parina päivänä alkuviikosta opettamassa pikkuveljeään Sääksissä ja tänään sitten pääsimme molemmat Lauttasaaressa helteisissä ja tuulisissa olosuhteissa laudan päälle. Dani ajeli 2 ja puoli tuntia iSonic 121 ja CodeRed 7,5:llä (ensimmäistä kertaa riki vesillä - aikaisemmin vain jäällä) ja minä normireiskasetillä vähän yli tunnin.

Tuulta oli koko ajan plaanattavat olosuhteet eli noin 6 m/s --> 9 m/s. Ensimmäinen kryssi tuntui oudolta, kun pitkästä aikaa ei tarvinnut enää pumpata vaan pystyi hengaamaan täysiä. Slöörit menivät heti hyvin ja jiipitkin plaanissa. Toisella kryssillä alkoi sujumaan. Larun vesistö oli aika perunapeltoinen ja tuntui siltä, että ajoi koko ajan veneiden jättämiin pyörteisiin. Lauta ja köli menivät hyvin kantillaan, mutta jostain syystä tuli "notkahduksia" aika ajoin...ja suunnan laskuja. Kolmas kryssi meni paljon paremmin jo...Gepsin mukaan ajomatkaa tuli mulle tunnissa 28 km ja Danilla 56 km. Huiput olivat vaatimattomat noin 23 solmua ja Danilla vähän alle 23.
"Mä tahdon veivaa-veivaa..."

Huomenna 28. HiiPu Regatta Nummelassa. Yksipäiväinen Avoin regatta.

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Kahden viimeisen viikon kävijät

UUSIA IDEOITA BLOGIIN

Kilpailumatkoilla on ollut kiva ja yllättävää kuulla kuinka monet surffaajat lukevat kirjoituksiani. Olen saanut lisänimiäkin kirjoitusteni takia. MM-kilpailujen jälkeen olin saanut lisänimen '+3%n mies', koska kritisoin kovasti ISAFin myöntämää +3%n virhemarginaalia 9.5 purjeiden koossa. Blogini ulkoasuun ja sen rajallisiin mahdollisuuksiin en ole oikein tyytyväinen, mutta aikani ei ole riittänyt uuden paremman blogin tekemiseen. Minulta on pyydetty mm.taktiikkanurkkaa joka ei oikein onnistu kätevästi tässä blogissa. Tämä on pikemminkin surffipäiväkirja jossa kirjoitan tekemisiämme ja ajatuksiani. Aion aloittaa Henkilökuva kirjoitukset joissa kussakin kirjoituksessa kerron rakkaista kilpakumppaneistani, heidän kilpailullisista hyvistä ja huonoista puolista, kirjoituksiin liitän muutaman hyvän kuvan heistä. Ole siis kuulolla sillä myös sinä voit löytää itsesi täältä..

Hellettä piisaa

Maanantaina Dani opasti Sääksissä pikkuveljeään Beniä(11-v) surffaamisessa. Mistral Prodigy ja Malibu ja purjeena erityisesti junioreille suunniteltu Severnen 3.1 riki. Poika oli iloinen kun oli paljon onnistuneita plaanihetkiä. Tänään harjoitukset jatkuvat..

maanantai 12. heinäkuuta 2010

MM-kirjoitus KPS-sivuilla

http://www.kotkanpursiseura.fi/2010/07/07/kpsn-purjelautailijat-mitalleilla-mm-kilpailuissa/

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Puruvesireis

Pläkää Puruvedellä:

Kännyraportti: Danin pääluokka tulee vaihtumaan raceboardiin sillä 2ssä ekassa lähdös poika otti 2 lähtövoittoa. Mulla oli 2x3.sija. Heikos tuules tuuli kääntyili paljon.

NONNII...Kirjoitin tuota ylläolevaa kännyraporttiviestiä la-su välisenä yönä puolinukuksissa...taisin nukahtaakin muutaman kerran, kun yhteydet olivat hitaat.

Kilpailuviikonloppuna ajoimme Kesälahden Puruvedellä ja tarkemmin sanottuna Ruokkeen lomakylän edustalla 6 lähtöä erittäin heikoissa tuulissa. Maksimit koko viikonloppuna olivat 4 - 4 1/2 m/s, mutta suurimmaksi osaksi alle 2 m/s. Lauantain 2 ensimmäistä lähtöä olivat pisimmät kestoiltaan ja niissä Dani yllätti positiivisesti ollen molemmissa 9,5 luokan 1. - hän peräti voitti toisessa lähdössä Avoimenkin luokan 12 puolikkaat (Seppo-Tero-Pappa...). Itse kuvittelin olleeni 3. molemmissa lähdöissä, mutta tosiasiassa minua ennen olikin Kale, joka sukkuloi kisasta toiseen vaihdellen luokkaa Avoimen ja 9,5 välillä...eli mulle 2 x 4..

Ruokatauon jälkeen järjestäjät olivat aika haluttomia järjestää uusia lähtöjä...ehkä Formula I:n lähetykset painoivat päälle pahasti. Pääsimme kuitenkin takaisin radalle ja yllätykseksi tuuli olikin vähän parempi kuin kahdessa ensimmäisessä lähdössä...ei plaanattavat olosuhteet kuitenkaan. Radat olivat lyhyemmät ja nopeammat, joten lähdöllä oli suuri merkityksensä. Vapaisiin tuuliin ja kovalla pumppaamisella yläpoijulle ja vielä kovempaa alaspäin. Voitin nämä kaksi lähtöä ja Danilla sitten menikin vähän huonommin...taisi olla 4. ja 5.. Hän ei päässyt lähdöissä vapaisiin tuuliin ja joutui köröttelemään muiden peitoissa ja pakeissa. Hessun kanssa oli tiukkaa...hyviä taktisia tilanteita paljon. Alaspäin ajo sujuu minulla paremmin kuin Hessulla, mutta kun on rajakeli, jossa Hessu pääsee kanttiplaaniin, hän menee kryssillä menojaan...silloin ei auta muuta kuin taktisin keinoin yrittää pitää itsensä lähellä Hessua ja alaspäin ajettaessa otettava kiinni kovalla pumppauksella.

Toisen päivän aamuna tuuli oli vieläkin heikompaa. Järjestäjät siirsivät lähtöjä eteenpäin ja loppujen lopuksi päättivät lähettää meidät "MikkiHiiri"-radalle. Voitin ensimmäisen lähdön ja toisessa olin vasta 4.. Danin sijoitukset olivat molemmissa 3.. Hessu veti tasaista sarjaa (kakkosia ja kolmosia ja voitti viimeisen lähdön) ja voitti 9,5 luokan yhden pisteen erolla ennen minua (mulla 3 x 1. ja 3 x 4.). Dani oli samoilla pisteillä Kalen kanssa, mutta Danilla oli paremmat sijapisteet (ykkösiä enemmän).

Ysipuolikkaan kolme parasta:

Kisoista muuten...Paikkahan on upea! Mutta järjestelyt menevät tyyliin "Kyllähän te tiedätte" - "näinhän täällä on ennenkin tehty" - "kiertäkää nuo pari lippua ja reimari"...Tero totesi hyvin ensinnäkin starteista, ettei lähtölinjaa voisi tehdä enempää perceelleen kuin täällä tehtiin. Aikatauluissa ei pysytty ja lähtöjä lähetettiin ennen aikojaan, jolloin osa ei ehtinyt lähtöihin. Pistelasku oli aivan hanurista ja joutui moneen kertaan kertomaan kuinka se pitäisi tehdä ja eikä vieläkään tullut oikein. Kaikkia ei otettu edes maaliin vaan laitettiin etuajassa uusi lähtö liikkeelle (Seija). Mihinkään ei voinut oikein täysin luottaa. Kilpailujen jälkeen "päätimme", että ensi vuonna ko.kilpailut ovat ns.avoimet kilpailut kaikille välineille, eikä enää ranking kilpailut.

Osa kilpailijoista oli siirtynyt 9,5 luokasta avoimeen luokkaan, koska halusivat kisata Puruvesiracen voitosta ja isosta pokaalista. Seppo sai tämän tavoittelemansa pokaalin, mutta vaikkei joutunut pumppaamaan paljoa, hän aukaisi taas kämmenensä rakoille...alkukauden vamma. Kilpailijoita oli 21, joista 14 ysipuolikkaissa ja 7 avoimessa. Tulokset:


Lisäilen kuvia myöhemmin...ja muutaman ajatuksen tulevaisuuteen.

Kiirettä..

...koko viikko "tien päällä".Kännyraportti@ Onneksi ei ole tuulut oikeastaan yhtään. Dani on treenannu ihan fyysisiä treenejä..pelannu fudist ym.. Huomen la alkaa raceboard rankingit Puruvedel. heikkoa tuulta luvassa

maanantai 5. heinäkuuta 2010

Hangon Rankingit


Silverin rantaa.

Kuuma, tuuleton ja tuskainen viikonloppu takana. Ilma oli todella kaunis, mutta tuulta ei ollut paljoakaan. Raceboard pääsi ajamaan lauantaina 4 ja sunnuntaina 2 lähtöä - Formulat eivät yhtään.

Lauantain kilpailu oli taktisten kuvioiden valossa erittäin mielenkiintoinen ja tapahtumarikas. Lähdöt kestivät noin 25 - 35 minuuttia ja tuulta oli 3 - 4,5 m/s. Tikkasen Hannu oli kuvannut videolle ensimmäisen lähdön hyvällä kamerallaan ja sunnuntaina katsoimme porukalla lähdön tapahtumat ja kommentoitavaa riitti. Mielenkiintoista oli seurata tapahtumia - asioita, jotka tapahtuivat "niskan takana". Ei kaikki ollutkaan niin kuin luuli olevan. Toisaalta videokuva pystyi myös väärentämään syvyysvaikutelmia. Hitto, kun kaikista kisoista pystyisi saamaan tuollaista materiaalia analysoitavaksi!!! Lauantain neljästä lähdöstä voitin yhden kokonaisen lähdön - myös avoimen luokan kaksitoistapuolikkaat ja kolme lähtöä voitin ysipuolikkaissa ja yhdessä olin Hessun jälkeen toinen. Hessu oli aika polleana lähtövoiton jälkeen. Hessu! Voittosi kunniaksi "mä laitoin sut nettiin"...niinkuin laulussa sanotaan:

Oli hienoa katsoa 72-vuotiaan "Pappa" Sundelin ajoa 12,5 m2 Prydellä. Pappa on ottanut viime vuodesta poiketen ajoonsa mukaan pumppauksen - on nähtävästi käynyt samalla salilla Thomaksen kanssa ;-) . Pappa löylytti nuorempiaan mennen tullen! Hitto, kun sitä olisi itsekin 30 vuoden kuluttua yhtä hyvässä kondiksessa!!! Mä olen ihaillut Anders Smedsin taitoja ja kuntoa ja hän on vasta 58-vuotias ja siihen vielä lisää vajaa 15 vuotta niin päästään Papan vuosiluvuille!

Kaikki lähdöt pystyi ajamaan neopreenishortseissa eikä tullut edes kylmä - päinvastoin, hiki virtasi ja kaloreita kului. Kaikesta huolimatta olin mieluummin vesillä kuin rannalla odottelemassa tuulen nousemista.

Sunnuntaiksi Thomas Sundell oli saanut vanhaan ysineliöiseen Gaastraan oikean maston ja johan lähti ajo kulkemaan. Hän voitti minut noin parilla kymmenellä sekuntilla sunnuntain molemmissa lähdöissä. Erityisesti hänen purje toimi erinomaisesti alaspäin pumpatessa. Tuulta oli 0 - 2 m/s. Minulla viimeisessä lähdössä jumittui laudassa masto trackeriin keskivaiheille enkä saanut mastoa työnnettyä aivan eteen alaspäin tultaessa. Se verotti vauhtiani lenssillä, mutta eipä vaikuttanut kuitenkaan lopputuloksiin sillä voitin 9,5 luokan lopputuloksissa. Hessu oli toinen ja Thomas kolmas.
Hessun hopean kunniaksi otetaan uudestaan Hessun kuva:

Avoimessa luokassa Tero voitti ylivoimaisesti kakstoistapuolikkaallaan. Aika vaivattoman näköistä meno oli Töröllä. Kryssillä Phantom meni jo todella heikossa tuulessa kantilleen ja lenssillä ei tarvinnut muuta kuin seisoa paikallaan.
Sunnuntain lähtötapahtuma:

Formulat kävivät lauantaina vesillä treenailemassa, mutta nähtävästi tuulta ei ollut tarpeeksi kilpailujen läpiviemiseen. Dani veti kunnon treenit kahdella eri purjeella, 11 m2 CodeRedillä ja 9,7 m2 Reflexillä. Dani:

Kilpailujärjestelyt toimivat hyvin vaikkakin lauantaina Mr.Murphy astui kuvioihin ja molemmat veneet reistailivat oikein urakalla. Molempina päivinä Matin keittiössä oli tarjolla ruokaa niin paljon kuin vaan jaksoi syödä. Palkinnoksi kilpailuista sain tyylikkään Mysticin Bonzon. Kiitokset Mysticin Matille! Matti The Mystic!!! Lisäilen muutaman kuvan loppuun:




Terveisiä Itä-Suomeen:
SpeedoMan seikkailee, vuorossa i Hangö:

Loppuun visainen kysymys - Kenen perä?:
5 pisteen vinkki: Ensi kesänä ko.perä nähdään keikkuvan raceboard luokan kilpailuissa laudan päällä!
4 pisteen vinkki: Ko.henkilö suorittaa kilpailupäällikön tutkintoa.
3 pisteen vinkki: Ko.henkilö ei todellakaan ole mies!
2 pisteen vinkki: Ko.henkilö nähdään usein Melstenissä.
1 pisteen vinkki: Jos et vieläkään tiedä, näytä kuvaa MikkoVeelle, häneltä saat varman vastauksen ;-)

perjantai 2. heinäkuuta 2010

Ennen Hangon kisaa

Viimeiset päivät ovat menneet kotihommissa, johon on liittynyt "Voi hiton Ikea" ja vaimon päätös uusia kodin sisustusta ja tämä tapahtuu noin kerran kuussa... Paljon tietty olemme saaneet aikaiseksi - positiivista siis...

Eilen olimme kuitenkin useamman tunnin Melstenissä vesillä. Minä Reiskakamoila ja Dani lähti alkuunsa Formulareleillä (9,7 Reflex). Rannan läheisyydessä tuuli koveni kuitenkin niin kovaksi, että Dani joutui tulee rannalle ja vaihtamaan välineet slalomiin (iSonic 94 ja 6,5 CodeRed).Dani:

Mitään huipputuloksia emme saaneet speedissä, minulla 2 sec huippu noin 25 solmua ja Danilla 2 sec huippu 26,4 solmua.

Oli mielenkiintoista seurata rannalla, kun "mummo" ei tullut sanomaan yhdellekään surffaajalle mitään. Hymyili vaan...(????) Muut rannalla olijat puolestaan saivat kuulla kunniansa hänen suustaan...jotka olivat erehtyneet tulemaan "hänen rannalleen". Oli huomioitavaa myös, että rantakadulla partioi Espoon poliisipartioita. Olisikohan asiaan vaikuttanut minun tekemäni pieni raportti Espoon kenttätoiminnasta vastaaville henkilöille.

Lähdemme tänään perjantaina Hankoon viikonlopun kisoihin. Danilla on Formularankingit ja minulla Raceboard Rankingit. Heikkoa tuulta luvassa...